הגבינות שלנו

במחלבת אלטו אנו מייצרים את כל מוצרי החלב, מחלב עזים גלילי משובח, בשיטות עבודה מסורתיות, לצד דייקנות והקפדה על תנאי היגיינה גבוהים. מודגש קו בריאותני לצד יצור של גבינות גורמה עשירות.

תהליך הפסטור,השימוש במחמצות שונות (חיידקים),תהליך עיבוד הגבן, אחוזי השומן המשתנים ותקופות יישון הגבינה כל אלה משפיעים על המרקם והטעם השונה בין גבינות העזים.

תהליך ייצור הגבינה מתחיל בפסטור חלב העזים, זריעת מחמצות המשפיעות על טעם ומרקם וממשיך בהוספת האנזים המקריש שתפקידו לפרק את הקזאיןהחלבון העיקרי בחלב , כך שתיווצר הקרשה והחלב משתנה ממצב נוזלי למצב של מוצק הנקרא "גבן".

הטיפול ב"גבן" נעשה באופנים שונים. (מזיגה לשקים או חיתוך) החתוך יוצר חתיכות גבן קטנות, שלאחר הפרדת מי הגבינה נדחסות לסלסילות ותבניות שונות לקבלת הצורה הייחודית של הגבינה  ועוברות תהליך שונה של דחיסה בהתאם לסוג הגבינה.

כמו כן תהליכי המלחת הגבינה משתנים בין סוגי הגבינות ומשפיעים על הטעם והמרקם של המוצר הסופי. בסופו של תהליך הייצור עוברות הגבינות תהליכי הבשלה ויישון בהתאם לסוג הגבינה ולטעם המתבקש, כאשר בזמן תהליך היישון, מדי יום עוברים גושי הגבינה טיפול אישי ותשומת לב.

 

  • גבינות בשלות

    img5

    למחלבת אלטו מבחר גבינות עזים בשלות בנוסחים שונים: ברי, קממבר,סנט מור. גבינות העובש הכחול (רוקפורטי) מאופיינות בעורקים כחולים בליבת הגבינה המפתחים ניחוח וחריפות עזים.

    לכל הגבינות
  • גבינות דלות שומן

    68

    פיתחנו באלטו מבחר של גבינות דלות שומן: מריחה 3%, ברינזה 5% במליחות עדינה, קממבר 5% , עדי 9%- גבינה חצי קשה בסגנון גאודה וגלידה ייחודית עד 5% שומן.

    לכל הגבינות
  • גבינות קשות וחצי קשות

    קשות

    למחלבת אלטו קולקציה עשירה ומגוונת של גבינות עזים קשות וחצי קשות בנוסחים שונים גבינות העזים הקשות עוברות תהליך ארוך של התיישנות בחדרי הבשלה בטמפרטורה ולחות מבוקרים עד להיווצרות חריפות עדינה.

    לכל הגבינות הקשות וחצי קשות
  • גלידה עיזה

    גלידה

    גלידות נפלאות 100% חלב עזים- ללא רכיבי בקר. גלידה על בסיס חלב עזים ועל בסיס יוגורט עזים במבחר טעמים. בריאה, קלה לעיכול וגם דלת שומן!!! ניתן לרכוש רק בחנות המחלבה ובבית הקפה.

    לכל הגלידות
  • מוצרים טריים

    fresh-products

    על חלב העזים ממליצים רופאים ותזונאים כמזון מעולה. מחקרים וידע מלמדים כי לחלב העזים ומוצריו תכונות מיוחדות העושות אותו מתאים ביותר לתזונה. חלב העזים מכיל לפחות 20% יותר סידן מאשר חלב הפרה.

    לכל המוצרים הטריים

יתרונותיו של חלב העיזים ומוצריו
מה טוב בחלב העזים ומוצריו?

גבינות הנן מרכיב חשוב בתזונה. הן מקור לחלבונים, מקור מצוין לסידן החשוב לחיזוק העצמות וגם לשמירה על המשקל. חלב העזים בעל איכויות וסגולות גבוהות יותר ביחס לחלב בקר.

דומה בהרכבו לחלב אם ולכן קל לעיכול, אינו גורם לאלרגיה ומכיל חומרים החשובים לילדים בגיל הרך.

חלבון חלב העזים בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר במינרלים ובוויטמינים הנספגים בגוף בצורה מיטבית.

מולקולת השומן בחלב העזים קטנות יותר ומפוזרות, דבר המסייע לעיכול מהיר יותר.

האחוז הגבוה של חומצות שומן קצרות ובינוניות, תורמות לתהליך עיכול מהיר יותר, מונעות שקיעת כולסטרול ומסייעות בהורדת הכולסטרול הרע.

לחלב העזים כוח ריפוי במקרים של כיבים בחלל הפה ותכונות המעודדות את ייצור גורמי החיסון הטבעיים בגופינו.

שעות הפתיחה: א'-ה' וימי חול המועד' 08:00-17:30 (המטבח נסגר ב 16:00), ערבי חג וימי ו' 08:00-16:00 (המטבח נסגר ב 14:00), שבת ושבתונים- סגור

כתובת: קיבוץ שמרת (כביש 4 עכו-נהריה), טל/פקס: 04-9854802, ניידים: 054-5213121, 054-5614644

הלקוחות של אלטו
מצטרפים ומתעדכנים

אנא מלא את הפרטים הנדרשים. תודה ולהתראות באלטו.

הצטרף לפיסבוק שלנו