המחלבה | מחלבת אלטו | גבינות עזים מהגליל
top of page
המחלבה

המחלבה

עז

במחלבת אלטו אנו מייצרים את הגבינות מחלב עזים גלילי משובח, בשיטות עבודה מסורתיות, לצד דייקנות והקפדה על תנאי היגיינה גבוהים. מודגש קו בריאותני לצד יצור של גבינות גורמה עשירות. 

גבינות הינן מרכיב חשוב בתזונה.

הן מקור לחלבונים, מקור מצוין לסידן החשוב לחיזוק העצמות וגם לשמירה על המשקל. חלב העזים בעל איכויות וסגולות גבוהות יותר ביחס לחלב בקר. דומה בהרכבו לחלב אם ולכן קל לעיכול, אינו גורם לאלרגיה ומכיל חומרים החשובים לילדים בגיל הרך.

 

חלבון חלב העזים בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר במינרלים ובוויטמינים הנספגים בגוף בצורה מיטבית. מולקולת השומן בחלב העזים קטנות יותר ומפוזרות, דבר המסייע לעיכול מהיר יותר. האחוז הגבוה של חומצות שומן קצרות ובינוניות, תורמות לתהליך עיכול מהיר יותר, מונעות שקיעת כולסטרול ומסייעות בהורדת הכולסטרול הרע.

 

לחלב העזים כוח ריפוי במקרים של כיבים בחלל הפה ותכונות המעודדות את ייצור גורמי החיסון הטבעיים בגופינו.

פלטת גבינות
20160531_085113_edited.jpg
אריאל

תהליך הפסטור, השימוש במחמצות שונות (חיידקים), תהליך עיבוד הגבן, אחוזי השומן המשתנים ותקופות יישון הגבינה - כל אלה משפיעים על המרקם והטעם השונה בין גבינות העזים.

תהליך ייצור הגבינה מתחיל בפסטור חלב העזים, זריעת מחמצות המשפיעות על טעם ומרקם וממשיך בהוספת האנזים המקריש שתפקידו לפרק את הקזאין - החלבון העיקרי בחלב, כך שתיווצר הקרשה והחלב משתנה ממצב נוזלי למצב של מוצק הנקרא "גבן".


הטיפול ב"גבן" נעשה באופנים שונים. (חימום, ערבול, מזיגה לשקים או חיתוך) החתוך יוצר חתיכות גבן קטנות, שלאחר הפרדת מי הגבינה נדחסות לסלסילות ותבניות שונות לקבלת הצורה הייחודית של הגבינה  ועוברות תהליך שונה של דחיסה בהתאם לסוג הגבינה.


כמו כן תהליכי המלחת הגבינה משתנים בין סוגי הגבינות ומשפיעים על הטעם והמרקם של המוצר הסופי. בסופו של תהליך הייצור עוברות הגבינות תהליכי הבשלה ויישון בהתאם לסוג הגבינה ולטעם המתבקש, כאשר בזמן תהליך היישון, עוברים מדי יום גושי הגבינה טיפול אישי ותשומת לב.

המוצרים הטריים ודלי השומן

על חלב העזים ממליצים רופאים ותזונאים כמזון מעולה. מחקרים וידע מלמדים כי לחלב העזים ומוצריו תכונות מיוחדות העושות אותו מתאים ביותר לתזונה. חלב העזים מכיל לפחות 20% יותר סידן מאשר חלב הפרה. יעילות ספיגת הסידן טובה יותר בחלב עזים. כמו כן, חלב העזים מסייע לספיגה מיירבית של מינרלים נוספים. ממחקרים שנערכים ברחבי העולם עולה כי חלב העזים ומוצריו הינם מקור טוב לרכיבי תזונה חיוניים, בעלי יתרונות תזונתיים משמעותיים ומותאמים ביותר לגוף האדם.


גבינות הינן מרכיב חשוב בתזונה. הן מקור לחלבונים, מקור מצוין לסידן החשוב לחיזוק העצמות וגם לשמירה על המשקל. נמצא קשר מובהק בין אכילת מוצרי חלב לבין משקל הגוף. נמצא כי אנשים הצורכים יותר מוצרי חלב, הם במשקל נמוך מאילו הממעיטים באכילת מוצרי חלב. עוד הוכח כי לדיאטה עשירה במוצרי חלב דלי שומן השפעה הגורמת לירידה בלחץ הדם, לאספקה שוטפת של סידן ולבריאות העצם.


חלב וגבינות העזים הינם ממרכיבי היסוד של התזונה הים תיכונית. עוד בעבר נחשב חלב העזים כמקור תזונה חשוב התורם לבריאות ואריכות חיים. ממחקרים שנערכים ברחבי העולם עולה כי חלב העזים ומוצריו הינם מקור טוב לרכיבי תזונה חיוניים, בעלי יתרונות תזונתיים משמעותיים ומותאמים ביותר לגוף האדם.
באלטו פיתחנו יוגורט נפלא, סמיך ובחמיצות נמוכה, לבאנה מעודנת, גבינה למריחה דלת שומן 1% עשירה בטעם וגבינה חצי קשה "עדי" 4%.

IMG_6278_1.jpg
עז

גלידה עיזה

גלידה על בסיס יוגורט עזים, ללא רכיבי חלב בקר: בריאה, קלה לעיכול וגם דלת שומן!!


נהדרת עם מבחר תוספות של: סילאן, טחינה, אגוזים, דבש, פרי יער, קינמון...
ניתן לרכוש רק בחנות המחלבה  ובבית הקפה.

עז

הגבינות הקשות

למחלבת אלטו קולקציה עשירה ומגוונת של גבינות עזים קשות וחצי קשות בנוסחים שונים.

 

גבינות העזים הקשות עוברות תהליך ארוך של התיישנות בחדרי הבשלה בטמפרטורה ולחות מבוקרים.במהלך ההתיישנות  עוברות הגבינות טיפול ידני של בניית הקליפה עד ליצירת קרום קשיח המעניק לגבינה חריפות עדינה.הגבינות מונחות על גבי מדפים, זוכות לטיפול אישי וידני ויוצאות למעדנייה לאחר 3-18 חודשים.

עז

הגבינות הבשלות

למחלבת אלטו מבחר גבינות עזים בשלות בנוסחים שונים שמוצאן בצרפת.

 

הגבינות הבשלות מאופיינות בתפרחת חיצונית  של עובש לבן (פניצליניום קנדידיום) הניתן לאכילה ומרקם חצי קשה. גבינות מסוג ברי, קממבר, סנט מור, בושה וגבינות העובש הכחול (רוקפורטי) המאופיינות בעורקים כחולים בליבת הגבינה המפתחים ניחוח וחריפות עזים. במשך הזמן הגבינות מבשילות, מתרככות ומפתחות מרקם קרמי בעל טעם משובח.
טעם הגבינות הבשלות משתבח בטמפרטורת החדר, ועל כן מומלץ להוציאן מהמקרר כ- שעתיים לפני האכילה.

Izza.jpg
תמונה 2.jpg
כרמל.jpg
alto-kosher.png
alto-nagish.png
top page icon
bottom of page